Barak Obama i Džon Mulani odnose Emi nagrade na dodeli za kreativnu umetnost

Barak Obama i Džon Mulani odnose Emi nagrade na dodeli za kreativnu umetnost

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država, Barak Obama, i poznati komičar Džon Mulani odneli su pobede na dodeli Emi nagrada za kreativnu umetnost. Obama je osvojio Emi u kategoriji najboljeg naratora za svoju ulogu u dokumentarnoj seriji „Radimo: šta radimo ceo dan“ na Netflix-u. Ovo je drugi Emi za Obama, koji je prethodno nagrađen u istoj kategoriji za pripovedanje u seriji o nacionalnim parkovima. Pored toga, Obama ima i dva Gremija za svoj glasovni rad u audio knjigama svojih memoara.

Džon Mulani, poznat po svojim uspešnim standup specijalima, osvojio je svoj treći Emi za pisanje. Ovoga puta, nagradu je dobio za svoj Netflix standup specijal pod nazivom „Babi J“. U ovom specijalu, Mulani je istraživao teme svoje zavisnosti od droge i procesa oporavka. Mulani je prethodno osvojio Emi nagrade za još jedan standup specijal i za pisanje u popularnoj emisiji „Saturday Night Live“.

Ceremonija Creative Arts Emmy predstavlja predstup glavne ceremonije Emi nagrada, koja se očekuje da će biti održana 15. januara na Fox-u. Creative Arts Emmy se bavi priznavanjem i odavanjem počasti manje poznatim umetnicima, članovima produkcije i drugim zanatskim radnicima u televiziji. Ove nagrade obuhvataju širok spektar kategorija, uključujući dokumentarne serije, rijaliti programe, pisanje, i druge aspekte televizijske produkcije.

Osim Obame i Mulanija, drugi dobitnici uključuju seriju „Mislim da treba da odeš sa Timom Robinsonom“ kao najbolju komediju, dramu ili varijantnu seriju kratke forme, „Kueer Eye“ kao najbolji strukturirani rijaliti šou, i „Dobro došli u Reksam“ kao najbolji nestrukturirani rijaliti šou.

Ovogodišnje dodele Emi nagrada odvijaju se nakon četiri meseca odlaganja zbog štrajkova holivudskih pisaca i glumaca. Ceremonija je bila podeljena u dva dela, sa prvim vikendom posvećenim kreativnoj umetnosti, dok će drugi vikend fokusirati na glavne kategorije i velike nagrade.