Pobeda Barselone nad Barbastrom u Kupu kralja

Pobeda Barselone nad Barbastrom u Kupu kralja

U nedelju, Barselona je ostvarila pobedu od 3-2 nad četvrtoligašem Barbastrom u trećem kolu Kupa kralja, ali uz značajan napor koji je iznenadio mnoge. Iako je rezultat bio dovoljan da katalonski klub obezbedi prolaz u osminu finala, trener Ćavi Ernandes nije bio zadovoljan izvedbom svog tima.

„Propatili smo više nego što je bilo potrebno“, izjavio je Ernandes. Dodao je da, iako je bilo prilika za postizanje više golova, nedostatak efikasnosti doveo je do nepotrebnog trpljenja na terenu.

Fermin Lopez je otvorio gol za Barselonu u 18. minutu, dok je brazilski napadač, Rafinja, povećao vođstvo u 51. minutu. Domaćini su se vratili golom Adrija de Mese u 60. minutu, pre nego što je rezervista Robert Levandovski postigao penal u 88. minutu. Mark Prat Serano je postigao gol za Barbastro tri minuta nakon nadoknade vremena.

Iako je Barselona imala kontrolu nad utakmicom, njihova neefikasnost i poteškoće u odbrani bili su očigledni.

Ovaj meč je deo niza izazova s kojima se Barselona suočava u poslednje vreme, uključujući teške pobede u španskoj ligi protiv Almerije i Las Palmasa. Pre ovoga, klub nije ostvario pobedu u tri uzastopne utakmice u svim takmičenjima.

Ernandes je odlučio odmoriti nekoliko ključnih igrača pre puta u Saudijsku Arabiju gde će Barselona igrati u Superkupu Španije. Međutim, povreda defanzivca Iniga Martineza dodatno je otežala situaciju za katalonski tim.

Osim Barselone, i drugi španski vrhunski klubovi, poput Valensije, Atletik Bilbaa, Selta Viga, Majorka, Sevilje, Real Sosijedada i Osasune, takođe su pobedili svoje nižerazredne protivnike u nedeljnim utakmicama Kupa kralja.

U subotu su Real Madrid i Atletiko Madrid takođe prošli u naredno kolo, dok se utakmica između Viljareala i Unionistasa nastavlja u ponedeljak nakon prekida zbog nestanka struje.