Đilas odbacuje Vučićeve navode o decembarskim izborima: Pet neistina u pet rečenica

Đilas odbacuje Vučićeve navode o decembarskim izborima: Pet neistina u pet rečenica

Lider Stranke slobode i pravde (SSP), Dragan Đilas, odbacio je izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića u vezi sa decembarskim izborima, tvrdeći da je Vučić u pet rečenica izneo najmanje pet neistina. Đilas je za beogradski list „Danas“ izjavio da retko komentariše Vučićeve reči, smatrajući to apsolutno besmislenim.

Na pitanje o štrajku glađu potpredsednice SSP Marinike Tepić i Vučićevim komentarima o tome, Đilas je ocenio da su Vučićeve izjave prazne i patetične priče te da iz njih izbija „svaki put iznova srpski Lukašenko“. Vučić je ranije tokom dana na TV Pink tvrdio da su decembarski izbori bili najčistiji ikada, s najmanje prigovora i žalbi.

Đilas je naveo da su Vučićeve tvrdnje o izborima lažne, ističući da su mediji, pritisci, i kupovina glasova doprineli tome da izbori budu klasična pljačka. Osvrnuo se i na tvrdnje o svojoj pljački Srbije, istakavši da bi već bio u zatvoru da je ukrao jedan evro. Đilas je zaključio da su Vučićeve izjave još jedan primer beskrupuloznih laži i optuživanja protivnika za stvari koje upravo vlast i Srpska napredna stranka čine.

Izjave predsednika i lidera opozicije svedoče o zategnutim političkim odnosima u Srbiji, gde se opozicija suočava s optužbama vlasti, dok istovremeno izražava nezadovoljstvo izbornim procesom i tvrdi da su izbori bili neregularni.