Desetogodišnji dečak iz Kalifornije osumnjičen da je ubio vršnjaka iz vatrenog oružja

Desetogodišnji dečak iz Kalifornije osumnjičen da je ubio vršnjaka iz vatrenog oružja

Desetogodišnji dečak iz Severne Kalifornije je uhapšen zbog sumnje da je očevim pištoljem usmrtio drugo dete, saopštile su vlasti. Pucnjava se dogodila u subotu popodne u Foothill Farms, predgrađu Sakramenta, a žrtva, identifikovana kao Keith Frierson, preminula je uprkos naporima za spasavanje života.

Prema izveštaju šerifove kancelarije, drugi desetogodišnjak je pronašao napunjeni pištolj dok je išao doneti cigarete ocu. Dečak je uzeo oružje i, prema saopštenju, pohvalio se da otac poseduje pištolj. Tragični događaj nastao je kada je dečak ispalio jedan hitac u žrtvu i potom pobegao u obližnji stan.

Nakon incidenta, zvaničnici su naredili evakuaciju zgrade, a desetogodišnjak je uhapšen pod sumnjom da je izvršio ubistvo. Otac dečaka takođe je uhapšen pod optužbama za nošenje ukradenog vatrenog oružja, ugrožavanje dece i saučesništvo u zločinu. Dodatno, čovek je prethodno bio osuđivan i zakonski mu je bilo zabranjeno posedovanje vatrenog oružja.

Uhapšeni otac se zadržava u pritvoru uz kauciju od 500.000 dolara, dok istražitelji nastavljaju sa analizom okolnosti ovog tragičnog slučaja.