Pristup međunarodnom terminalu njujorškog aerodroma ograničen zbog propalestinskih protesta

Pristup međunarodnom terminalu njujorškog aerodroma ograničen zbog propalestinskih protesta

Pristup prometnom terminalu na njujorškom međunarodnom aerodromu Džon F. Kenedi bio je ograničen u ponedeljak pošto su se propalestinski demonstranti okupili na aerodromu po drugi put za nedelju dana.

Video snimci objavljeni na mreži prikazuju gust saobraćaj i sporu liniju automobila, neki vijore palestinske zastave i sadrže tekst na prozorima poput „Zaustavite genocid“. Policija je usmerila kolonu automobila oko kontrolnog punkta. Demonstranti su takođe planirali da stignu na aerodrom u Kvinsu u Njujorku javnim prevozom.

Novogodišnja akcija bila je poslednji u nizu protesta širom nacije koji pozivaju na prekid vatre od izbijanja rata između Izraela i Hamasa 7. oktobra. Prošle srede aktivisti su zaustavili saobraćaj na brzom putu koji vodi do JFK oko 20 minuta. Demonstranti su istog dana zatvorili glavnu saobraćajnicu koja vodi do međunarodnog aerodroma u Los Anđelesu.

Ulazak na terminal 4 JFK-a privremeno je bio ograničen u ponedeljak popodne na putnike sa kartama, zaposlene i ljude za koje vlasti smatraju valjanim razlogom da budu tamo, kao što je preuzimanje putnika, prema Lučkim upravama Njujorka i Nju Džersija, koje upravljaju aerodromima u regionu .

Slično tome, pristup AirTrain-u je privremeno bio ograničen na putnike i zaposlene sa karatama.

„Lučka uprava, u koordinaciji sa našim lokalnim, državnim i saveznim partnerima, primenila je bezbednosne i bezbednosne mere kako bi osigurala nesmetano iskustvo putovanja u JFK“, rekao je portparol lučke uprave Set Stajn u mejlu.

Lučke uprave Njujorka i Nju Džerzija nisu prijavile nijedno hapšenje.

Gradski zvaničnici upozorili su ljude koji su u ponedeljak, na dan užurbanog putovanja, leteli iz JFK-a da stignu ranije na aerodrom zbog protesta.

Policija je saopštila da je karavan automobila kasnije krenuo na proteste ispred aerodroma LaGvardija, koji se takođe nalazi u Kvinsu.