Donald Trump bi mogao svedočiti na suđenju zbog klevete kolumnistkinje E. Džin Karol

Donald Trump bi mogao svedočiti na suđenju zbog klevete kolumnistkinje E. Džin Karol

Advokati bivšeg predsednika Donalda Trumpa izjavili su da bi on mogao svedočiti na građanskom suđenju sredinom januara, gde će se odlučivati o odšteti za klevetu novinarke E. Džin Karol. Karol tvrdi da ju je Trump seksualno zlostavljao pre tri decenije. Advokati su zatražili da se Trumpov transkript iskaza iz oktobra 2022. ne prikaže poroti, jer je Trump naveden kao svedok koji će svedočiti na suđenju.

E. Džin Karol, kolumnistkinja koja sada ima 80 godina, planira svedočiti o uticaju Trampovih tvrdnji na njen život i pretnjama koje je primila nakon što je Trump negirao njihovo poznanstvo i optužio je za lažno prijavljivanje seksualnog zlostavljanja. Karol traži 10 miliona dolara na ime odštete i veću kaznenu odštetu nakon što je porota u prethodnom suđenju zaključila da ju je Trump seksualno zlostavljao.

Suđenje treba početi 16. januara, a Trump bi mogao svedočiti u vezi sa svojim izjavama i uticajem na Karol. Očekuje se da će se suđenje odvijati oko nedelju dana, a Karol je već navela kako je Tramp oštetio njenu reputaciju javnim komentarima.