Zvezda u Železniku dočekuje ekipu Splita koja je u seriji dobrih rezultata

Zvezda u Železniku dočekuje ekipu Splita koja je u seriji dobrih rezultata

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju od 19 časova u hali Železniku ekipu Splita u utakmici 13. kola regionalne ABA lige.

Zvezda dočekuje hrvatskog predstavnika nakon polovičnog učinka u duplom kolu Evrolige. Crveno-beli su u na svom parketu ubedljivo izgubili od Real Madrida 72:58, da bi na gostovanju kod Makabija u „Pioniru“ upisali jako važnu pobedu rezultatom 98:92.

Ekipa Janisa Sferopulosa dominira u regionalnom takmičenju ove sezone, a jedini poraz pretrpeli su od večitog rivala u utakmici 5. kola rezultatom 98:87.

Trener tima sa Malog Kalemegdana Janis Sferopulos rekao je pred utakmicu da je Split izuzetno opasan tim i da njegova ekipa mora da odigra dobro i odbrambeno i napadački.

„Treba da budemo spremni da odigramo dobru odbranu, ali i da budemo dobri u napadačkom delu utakmice. Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima u ABA ligi. Zbog toga naša spremnost i koncentracija moraju biti na najvišem nivou“, izjavio je Sferopulos

Hrvatski tim je 12. ekipa na tabeli u regionalnom takmičenju, ali je u seriji dobrih rezultata. U poslednjih 10 utakmica Splićani su dobili devet i izgubili jednom, od Cibone u gostima 91:73.

Od četiri pobede koliko imaju od početka sezone žuti su zabeležili čak tri u poslednja četiri kola, i to protiv Mege – 88:73, Mornara 93:76, i Krke 78:74.

Zvezda i Split su se do sada sastajali 10 puta, a Splićani su pobedili samo jednom, sada već davne 2012. godine.

Pravdu na utakmici deliće sudijska trojka: Uroš Nikolić, Marko Juras, Vladimir Tomić.