Jedna osoba poginula, a druga povređena u pucnjavi u tržnom centru na Floridi

Jedna osoba poginula, a druga povređena u pucnjavi u tržnom centru na Floridi

Tragičan događaj potresao je tržni centar Paddock u Okali, centralnoj Floridi, dva dana pre Božića, kada je nepoznati napadač otvorio vatru, usmrtivši jednog muškarca i ranivši ženu, koja je zadobila povredu noge, prema saopštenju policije.

Šef policije Okale, Majk Balken, izjavio je da je žrtva očigledno bila ciljana meta napadača. Muškarac je preminuo na licu mesta nakon što je pogođen više puta, dok je žena zadobila povredu noge. Napadač je pobegao s mesta zločina, ostavivši vatreno oružje.

Policija je reagovala odmah nakon dojave o pucnjavi, pristižući u tržni centar oko 15.40 časova. Tokom incidenta, nekoliko drugih posetilaca tržnog centra takođe je povređeno, a policija je izvestila o slučajevima bolova u grudima i slomljenim rukama.

Uprava tržnog centra, koji domaći šoping brendovi poput J.C. Penney i Foot Locker, još uvek nije izdala zvanično saopštenje povodom incidenta. Policija je istakla da su hitno preduzeli mere, a istražitelji pokušavaju utvrditi motive napada i identitet napadača.

Građani i posetioci tržnog centra bili su u šoku zbog neočekivanog nasilja koje je uzdrmalo njihovu zajednicu pred prazničnu sezonu.