Glumac Džejms Mekefri preminuo u 65

Glumac Džejms Mekefri preminuo u 65

Džejms Mekefri, koji je dao glas „Maks Pejn“ u popularnoj franšizi video igrica, a takođe je glumio u televizijskim emisijama, uključujući „Spasi me“, umro je, prema njegovom agentu. Imao je 65 godina.

Mekefrijev agent za talente Dejvid Eliot potvrdio je u ponedeljak da je rođeni Njujork preminuo u nedelju okružen porodicom i prijateljima.

Njegova supruga, glumica Rošel Bostrom, rekla je za Holivud riporter da je preminuo kod kuće u Larchmontu, njujorškom predgrađu Menhetna, nakon borbe sa mijelomom, oblikom raka koji pogađa bela krvna zrnca.

Kolega njujorški glumac i zvezda serije „Entourage“ Kevin Dilon bio je među onima koji su izašli na društvene mreže da odaju počast Mekefriju.

„#rip James McCaffrei imali smo sreće što smo te poznavali“, napisao je u nedelju u objavi na Instagramu koja je uključivala fotografiju njih dvojice.

Mekefri je imao 35-godišnju karijeru na televiziji i filmu koja je uključivala i uloge u televizijskim emisijama „Plava krv“ i „Odela“.

U FKS drami „Rescue Me“, on je portretisao njujorškog vatrogasca ubijenog 11. septembra koji se pojavljuje glavnom liku Denisa Lirija, koji je takođe vatrogasac, tokom serije od sedam sezona, koja je završena 2011. godine.

Mekefri je takođe slavno izrazio Maksa Pejna, bivšeg policajca njujorške policije koji postaje osvetnik nakon što mu je porodica ubijena, u istoimenoj seriji video igrica početkom 2000-ih.

„Obučen u Studiju glumca, nikada nije izgubio ljubav prema stvaranju likova; međutim, njegov dobar izgled ga je često gurao ka glavnim muškim ulogama“, napisao je Eliot u poruci.

Pored supruge, Mekefrija je ostavila ćerka Tiernan Mekefri i drugi članovi porodice.