Murinjo želi da ostane u Romi i zalaže se za novi pristup u rešavanju finansijskih ograničenja

Murinjo želi da ostane u Romi i zalaže se za novi pristup u rešavanju finansijskih ograničenja

Žoze Murinjo je prvi put javno izjavio da želi da produži ugovor sa Romom – odbacujući po strani spekulacije da bi trener veterana mogao da se uputi na unosan posao u Saudijskoj Arabiji bogatoj novcem.

Ali obećanje 60-godišnjeg trenera dolazi sa upozorenjem.

„Želim da nastavim u Romi. I ako ostanem u Romi, moramo zaista dobro da razmislimo o finansijskim ograničenjima fer-pleja koja imamo, jer je možda bolje raditi sa mlađim igračima i dati im neke šanse“, rekao je Murinjo nosiocu prava Serije A DAZN nakon što je Roma poražena. 2-0 u nedelju u Bolonji.

„To bi moglo predstavljati priliku za razvoj, u poređenju sa igračima koji nemaju više šta da razvijaju. Želim da nastavim i otvoren sam za novi pristup“, dodao je Murinjo.

„Kada su svi dostupni imamo dovoljno kvaliteta da se izborimo. Prošle sezone nismo završili četvrti jer smo stigli do evropskog finala i imali smo mnogo fizičkih problema“, rekao je Murinjo posle utakmice u kojoj su Romi nedostajali Romelu Lukaku i Paulo Dibala. „Bez osnovnih igrača, očigledno nam je teško.

Roma je prošle sezone završila na šestom mestu u Seriji A.

Murinjov trogodišnji ugovor sa Romom ističe nakon ove sezone, a američki vlasnici Rome nisu dali nikakve naznake o svojim planovima za trenera.

Dok je Murinjo vodio Romu do evropskog finala u obe svoje prve dve sezone u klubu — pobedivši na inauguracionoj Konferencionoj ligi 2022. i završio kao drugoplasirani od Sevilje u Ligi Evrope prošle sezone — on je takođe imao seriju suspenzija zbog svojih verbalnih i povremeno žestoki verbalni napadi na sudije.

„Nismo razgovarali o tome. Vi ste prva osoba kojoj sam ovo rekao“, rekao je Murinjo novinaru DAZN-a na pitanje da li je klubu još rekao da želi da ostane.

Murinjo je dodao da su Romini navijači, koji masovno putuju na gostovanja širom Italije i Evrope, „posebni“.

„Uvek bi mi bilo teško da se odvojim od njih“, rekao je. „Ako se razdvajanje mora desiti, to nikada ne bi bilo zbog mog sopstvenog izbora.