FBI: Ekshumacija tela žrtve nerešenog ubistva iz 1969. godine

FBI: Ekshumacija tela žrtve nerešenog ubistva iz 1969. godine

Istražitelji FBI planiraju ekshumirati telo Joice Malecki, mlade žene čije je nerešeno ubistvo iz 1969. godine bilo predmet široke pažnje i spekulacija. Joice Malecki je nestala nakon odlaska u kupovinu u tržnom centru u predgrađu Baltimora i pronađena je mrtva nekoliko dana kasnije. Njeno telo je pronađeno u obližnjoj vojnoj bazi, a obdukcija je pokazala da je zadavljena.

Ovaj slučaj je ponovo privukao pažnju javnosti nakon objavljivanja dokumentarne serije „Čuvari“, koja je istraživala ubistvo monahinje iz Baltimora nekoliko dana pre Malecki, a koja je takođe bila predmet nerešenog ubistva. Nedavno rešen slučaj ubistva druge mlade žene iz tog perioda, Pamela Conyers, pomogao je istražiteljima da identifikuju osumnjičenog pomoću moderne tehnologije DNK i genealoškog istraživanja.

Joice Malecki je bila povezivana sa nestankom sestre Keti Česnik, čije je ubistvo takođe ostalo nerešeno. Istražitelji su u prošlosti ekshumirali tela i sprovodili DNK testiranja u nadi da će rešiti ove zločine, a najnovija ekshumacija ukazuje na nastavak napora da se razjasni misterija nerešenih slučajeva iz prošlosti.