Napoli obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona pobedom nad Bragom

Napoli obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona pobedom nad Bragom

Fudbalski klub Napoli osigurao je plasman u nokaut fazu Lige šampiona nakon ubedljive pobede rezultatom 2:0 nad portugalskom ekipom Braga. Ova važna pobeda došla je u trenutku kada Napoli pokušava odbraniti svoju titulu u Seriji A i ponovno se istaknuti u evropskim okvirima.

Utakmica je započela povoljno za domaćina, a vođstvo je došlo u 9. minutu kada je Serdar Saatci nespretno zakačio loptu svojom nogom i poslao je u sopstvenu mrežu. Napoli je nastavio sa snažnim pritiskom, a Viktor Osimhen je dodao drugi gol pre odlaska na poluvreme.

Iako Napoli trenutno prolazi kroz izazovno razdoblje pod vođstvom novog trenera Valtera Mazarija, koji je preuzeo ekipu umesto Rudija Garsije, ovaj uspeh u Ligi šampiona pruža im dodatni podsticaj i potvrdu kvaliteta.

Napoli je zauzeo drugo mesto u konkurenciji u Grupi C, iza španskog velikana Real Madrida, koji je osvojio prvo mesto sa savršenih 18 bodova. Osim Napolija, Real Madrid će takođe nastaviti takmičenje u nokaut fazi Lige šampiona.

Trener Mazari može biti zadovoljan kako su njegovi igrači odigrali ključnu utakmicu, a sada će se fokusirati na izazove u domaćem prvenstvu Serije A. Napoli se trenutno nalazi na šestom mestu u italijanskoj ligi, sa zaostatkom od 14 bodova za liderom Interom iz Milana. Izazovi pred njima uključuju i pokušaj povratka u vrh tabele i odbranu domaćeg naslova.