SSP: Aktivisti Srpske napredne stranke pretukli opozicionog aktivistu lopatama u blizini Pirota

SSP: Aktivisti Srpske napredne stranke pretukli opozicionog aktivistu lopatama u blizini Pirota

U selu Jalbotina, nedaleko od Pirota, došlo je do fizičkog napada na opozicionog aktivistu, Dragana Colića (64), od strane aktivista Srpske napredne stranke (SNS). Informacije o incidentu su se pojavile u javnosti nakon izjave predsednika Stranke slobode i pravde (SSP), Dragana Đilasa, u emisiji „Utisak nedelje“.

Na snimcima koje je objavila Marinika Tepić na društvenoj mreži X, Colić je potvrdio da je bio meta napada i da su ga dvoje ljudi napali lopatama i kantama. Opozicioni aktivista je istakao da je napadnut zbog svojih političkih stavova, izjavivši da je „pretučen jer je za vašu vlast“.

Na drugom snimku, vidi se kako Colić, koji ima modrice i podlive, otežano hoda i pokazuje mesta gde je zadobio udarce. Nakon incidenta, Colić je potražio medicinsku pomoć u Hitnoj pomoći, a takođe je dao izjavu policiji.

Ovaj incident ukazuje na sve češću političku polarizaciju i nasilje u javnom prostoru u Srbiji. Opozicioni lideri osuđuju napade na svoje pristalice, dok se istovremeno postavlja pitanje o bezbednosti političkih aktera u zemlji. Policija je uključena u istraživanje ovog slučaja, a očekuje se dalje reakcije i osude od strane relevantnih institucija.