Zelenski počinje radnu posetu Sjedinjenim Državama 11. decembra

Zelenski počinje radnu posetu Sjedinjenim Državama 11. decembra

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski počeće 11. decembra radnu posetu Sjedinjenim Državama gde će se sastati sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom, saopštila je Kancelarija predsednika Ukrajine u Telegramu.

„Volodimir Zelenski će 11. decembra započeti radnu posetu Sjedinjenim Državama. Predsednik Ukrajine će se sastati sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom i imaće niz sastanaka i pregovora“, navodi se u saopštenju.

Među ključnim temama razgovora u Vašingtonu biće nastavak odbrambene saradnje Ukrajine i SAD, uključujući zajedničke projekte za proizvodnju naoružanja i sistema PVO, kao i koordinaciju napora dve zemlje sledeće godine.

„Volodimir Zelenski će se usredsrediti na obezbeđivanje jedinstva Sjedinjenih Država, Evrope i sveta koji podržavaju Ukrajinu u njenoj odbrani od ruskog terora i jačanju međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima i poštovanju suvereniteta svake nacije“, dodaje se iz kabineta predsednika. .

Kako je saopšteno, 10. decembra Vladimir Zelenski je doputovao u posetu Argentini, gde je prisustvovao inauguraciji predsednika Havijera Mileija.