Ogromna podrška ProGlasu u Nišu: Najveća tribina do sada

Ogromna podrška ProGlasu u Nišu: Najveća tribina do sada

Nekoliko hiljada Nišlijki i Nišlija podržalo je ProGlas. Do sada najveća tribina ove inicijative održana je na prepunom platou ispred Narodnog pozorišta u Nišu, uprkos hladnom vremenu, a građanima se obratilo čak deset govornika, navodi se u saopštenju ProGlasa.

Kao pokretači ProGlasa, govorili su glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, glumica Svetlana Ceca Bojković, novinarka Biljana Stepanović, sudija i pisac Miodrag Majić, profesori Univerziteta u Beogradu dr Tamara Džamonja Ignjatović i dr Miodrag Jovanović, akademik dr Vladica Cvetković, i pisac i izdavač Gojko Božović. Kao specijalni gosti tribine obratili su se i TV autor Ivan Ivanović i muzičar Marko Šelić Marčelo.

„Pre 45 godina dobio sam glumačku nagradu u ovom gradu, i ovde sam doživeo neke od svojih najlepših trenutaka u životu. Ali, doživeo sam i neke ne tako lepe trenutke – znate o čemu govorim. Uhapšen sam jer je naredba stigla od Aleksandra Vulina lično. Ipak, pamtiću sve divce policajce, čuvare, sve one koje je bilo sramota zbog toga što rade. Pamtiću onaj huk sa Niške tvrđave, koji nisam čuo u ćeliji, ali sam ga osetio. 45 godina posle te nagrade, dragi moj grade – eto mene, eto vas – hajde da menjamo Srbiju“, poručio je na početku Dragan Bjelogrlić.

Novinarka Biljana Stepanović osvrnula se i na to što organizatorima ProGlasa nije omogućeno da tribinu održe u Narodnom pozorištu.