Ivanić pod znakom pitanja za večiti derbi

Ivanić pod znakom pitanja za večiti derbi

Tačka na fudbalsku godinu u Srbiju biće stavljena večitim derbijem 20. decembra, a na utakmici u Humskoj Crvena zvezda bi mogla da bude ozbiljno oslabljena. Mirka Ivanića muči povreda i pod velikim upitnikom je učešće u sudaru sa Partizanom najpouzdanijeg Baharovog veziste.

Veće su šanse da Ivanić ne bude spreman za večiti derbi, povreda zahteva mirovanje i tetrapije. Nije 100 odsto sigurno da će iskusni vezista izostati iz kombinacije za duel sa Partizanom, ali na Marakani se uveliko priprema taktika i za takvu varijantu.

Ivanić je povređen na utakmici u Bernu, ali je bio u konkurenciji za duel sa Napretkom i nije ulazio sa klupe. Propustio je zatim nekoliko treninga, kao i kup duel sa Radničkim.

Neće ga biti na terenu protiv Mladosti, najverovatnije propušta i duel sa Mančester sitijem u Ligi šampiona.

Do večitog derbija Crvenu zvezdu čekaju tri utakmice, posle mečeva sa Mladošću i Mančester sitijem je gostovanje Spartaku u Subotici.

Partizan će gostovati u Nišu i čekati Kragujevčane, a ukoliko ne bude kiseva na obe strane sudar 20. decembra će odlučiti i jesenjeg prvaka.

Crvena zvezda je stabilizovala rezultate na domaćoj sceni, posle poraza Partizana od TSC-a razlika je tri boda u korist crno-belih. Pred Baharovim timom je imperativ da se zimska pauza dočeka makar sa istim brojem poena kao i najveći rival.