Vučić: Lavrov je tačno definisao varanje Zapada nakon potpisivanja Briselskog sporazuma

Vučić: Lavrov je tačno definisao varanje Zapada nakon potpisivanja Briselskog sporazuma

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov tačno i precizno definisao način na koji je Zapad varao Srbiju nakon potpisivanja Briselskog sporazuma. Vučić je naglasio da Lavrov nije kritikovao Srbiju već je postavio ključno pitanje o tome šta Srbija može promeniti kako bi sačuvala svoju nezavisnost, suverenitet i ekonomski napredak.

Na pitanje novinara o izjavi Lavrova da Srbija ne može ući u EU bez uvođenja sankcija Rusiji, Vučić je istakao da je Lavrov govorio o mnogo važnijim stvarima za Srbiju i srpski narod. Upitan o pritiscima na Srbiju, Vučić je naglasio da se situacija komplikuje i postaje teža, dodajući da je važno očuvati nezavisnost i suverenitet zemlje.

Vučić je izrazio zabrinutost zbog planova Zapada da legalizuje članstvo Kosova u UN i naglasio da ucene nisu usmerene samo prema njemu lično već prema celoj zemlji. Na pitanje o narednom sastanku u Briselu, Vučić je izjavio da prištinska strana izbegava dijalog, ali da Srbija ostaje spremna za razgovore.