Juventus dramatičnom pobedom protiv Monce dolazi na vrh Serije A

Juventus dramatičnom pobedom protiv Monce dolazi na vrh Serije A

Juventus se uzdigao na vrh italijanske Serije A nakon što je ostvario dramatičnu pobedu od 2-1 nad Moncom. Ekipa iz Torina vodila je gotovo celu utakmicu, a pobedu su potvrdili golom u poslednjim trenucima.

Uzbudljiva utakmica započela je već u 12. minutu kada je golman Monce, Mikele Di Gregorio, dva puta spektakularno zaustavio pokušaje Juventusa, uključujući i jedanaesterac Dušana Vlahovića.

Ipak, Francuz Adrijen Rabio je uspeo da iznese prednost Juventusa glavom nakon kornera, postavljajući ih u vođstvo. Monca je, međutim, uspela izjednačiti rezultat u poslednjim trenucima regularnog vremena, kada je Valentin Carboni postigao gol.

Nastavak drame usledio je tri minuta kasnije kada je Federiko Gati iskoristio priliku posle apsolutnog udarca Adrijena Rabioa, vraćajući prednost Juventusima i osiguravajući im sva tri boda.

Ova pobeda gura Juventus na prvo mesto u Seriji A, sa samo bodom ispred Intera. Monca ostaje na desetom mestu sa 18 bodova iz 14 utakmica. Juventus sada ostaje neporažen u devet uzastopnih prvenstvenih utakmica.