Svi vozači koji su završili F1 sezonu, ostaju tu i za 2024

Svi vozači koji su završili F1 sezonu, ostaju tu i za 2024

Američki automobilista Logan Sardžent i naredne sezone će voziti za Vilijams, što znači da će narednu sezonu započeti svi vozači koji su završili ovogodišnji šampionat.

Sard ž ent je imao te š ko prilago đ avanje na Formulu 1, a uprkos pojedinim razo č aravaju ć im izdanjima o č igledno je uradio dovoljno da bi ostao u timu i naredne godine. Amerikanac je tokom tek zavr š ene sezone osvojio samo jedan jedini bog, i to na Velikoj nagradi Sjedinjenih Dr ž ava posle diskvalifikacije Luisa Hamiltona i Š arla Leklera. Na taj način je ujedno postao prvi Amerikanac koji je osvojio bodove u Formuli 1 posle 30 bodova.

“Odu š evljen sam š to nastavljam saradnju sa Vilijamsom. Do sada je ovo bilo neverovatno putovanje, zahvalan sam na prilici da nastavim da se razvijam kao voza č u takvoj talentovanoj i posve ć enoj grupi. Imamo uzbudljive planove za budu ć nost i ne mogu da do č ekam da doprinesem uspesima tima u predstoje ć oj sezoni”, naglasio je Sard ž ent.

Uprkos te š kim udesima, iz Vilijamsa su jasno istakli da su spremni da pru ž e Amerikancu priliku da se doka ž e. U saop š tenju britanskog tima se navodi da je Sard ž ent “pokazao fundamentalnu brzinu koja je potrebna da bi se pokazao na najvi š em nivou, napredovao je iz trke u trku, č ime je i u č vrstio svoje mesto u timu Vilijamsa”.

Naredna sezona Formule 1 startuje Velikom nagradom Bahreina 2. marta i moći ćete da je pratite na kanalima Sport Kluba.