Bivši defanzivac Brazila i Atletiko Madrida Filipe Luis rekao je da će se povući na kraju sezone

Bivši defanzivac Brazila i Atletiko Madrida Filipe Luis rekao je da će se povući na kraju sezone

Bivši defanzivac Brazila, Atletiko Madrida i Čelsija, Filipe Luis, objavio je svoje povlačenje iz profesionalnog fudbala na kraju ove sezone, stavljajući tačku na izuzetnu karijeru koja je obuhvatila uspehe širom sveta.

U video poruci koju je objavio na društvenim mrežama Flamenga, Luis je otkrio da će njegova poslednja utakmica najverovatnije biti protiv Kujabe u pretposlednjem kolu brazilske lige. Ova odluka dolazi nakon što je 38-godišnji levi bek igrao kroz nekoliko povreda tokom ove godine.

Filipe Luis je naglasio da je želeo igrati do 45. godine, ali da to, nažalost, nije moguće. Ukoliko Flamengo zadrži šansu za titulu do poslednjeg kola, Luis bi mogao odigrati i svoj oproštajni meč u Sao Paulu.

„Obećao sam sebi da ću doneti odluku da prestanem ako ne budem mogao da igram na visokom nivou. Flamengo zaslužuje nekoga na nivou svojih standarda, nekoga ko može da odigra 70 mečeva godišnje i bori se za mesto u startnom timu na pošten način,“ rekao je Luis.

Filipe Luis je započeo svoju profesionalnu karijeru 2003. godine u brazilskom klubu Figueirense, a potom je stekao međunarodni ugled tokom angažmana u Atletiko Madridu i Čelsiju. Sa Atletikom Madridom, Luis je dva puta osvojio Ligu Evrope i Špansku ligu. Sa Čelsijem je podigao pehar Premijer lige.

Od 2019. godine, Luis je igrao za svoj dečački klub Flamengo, gde je postao ključni deo ekipe koja je osvojila Kup Libertadores 2019. i 2022. godine. Takođe je bio deo Flamenga koji je osvojio brazilsku ligu i doprineo uspesima u okviru reprezentacije Brazila, uključujući osvajanje Kupa Amerike 2019. godine.

Filipe Luis planira nastaviti karijeru u fudbalskom svetu kao trener ili rukovodilac tima nakon završetka svoje uspešne igračke karijere.