Vučić: Interesi spoljnih sila i domaćih tajkuna nemaju veze sa zdravim razumom

Vučić: Interesi spoljnih sila i domaćih tajkuna nemaju veze sa zdravim razumom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su interesi pojedinih spoljnih sila i domaćih tajkuna toliki da to nema veze sa zdravim razumom.

On je to rekao za tv Hepi, govoreći o predizbornoj kampanji i dodao da je bitno u kampanji govoriti o ljudima i potrebama građana, a ne o tome kroz šta morate da prođete da biste preživeli političare u Srbiji koji misle da imaju podršku zapada.

On je kazao i da su desetine miliona evra uložene u svrgavanje vlasti.

Vučić je podsetio je da sutra kreće isplata jednokrate pomoći penzionerima od 20.000 dinara, a prekosutra socijalna pomoć.

Takođe je dodao da veoma brzo kreće isplata pomoći od 10.000 dinara za srednjoškolsku decu.

Vučić je izjavio da opozicija nema nikakve vrednosne stavove sem da bude protiv njega i da će se svi ujediniti samo da bi došli do novca, i ponovio da izbori nisu igra i da država nije igračka.

Vučić je rekao da je opozicija napravila veštačku podelu, „da li si za Vučića ili protiv“.

Dodao je da je to borba za više od pet milijardi evra zato što naša ekonomija dobro stoji i zarađuje mnogo više.

Istakao je da će se u Srbiji živeti još bolje.

„Prosečna plata biće 1.400 evra do kraja 2027. godine. Mi moramo Ekspo da napravimo, zemlja će da procveta, biće promenjena potpuno. Nama će 2028. godine metro biti gotov, iako je Đilas obećavao da će biti gotov do 2011. godine. Mi ćemo da ga uradimo. Uradićemo kompletno spajanje, i to vozovima, aerodroma ‘Nikola Tesla’ sa centrom grada. Ali ćemo da spojimo i Obrenovac, pa ceo kružni prsten oko Beograda“, naveo je Vučić.

Dodao je da će biti urađeni novi klinički centar i tržnica u Kragujevcu, a da se od Loznice do Prokuplja i Vranja u nekoliko faza rade bolnice.

Vučić je rekao da ako lista čiji je on nosilac dobije poverenje naroda na izborima 17. decembra, još više će voditi računa o građanima, kako bi pokazali pažnju, rešavaće problema građana i uraditi sve što su obećali.