Konvencija Deda Mrazova garantuje da će Božić biti ove godine

Konvencija Deda Mrazova garantuje da će Božić biti ove godine

U Viljnusu je u četvrtak održana konvencija Deda Mrazova baltičkih zemalja, gde su potpisali važan dokument koji garantuje da će Božić biti ove godine, pa će deca dobiti dugo očekivane poklone, prenosi „Evropska istina“.

Deda Mrazovi iz Litvanije, Letonije i Estonije održali su sastanak u Muzeju istorije, koji je deo Nacionalnog muzeja Litvanije, gde su se upoznali sa izložbom „Verovali ili ne: teorije zavere” i odgovorili na pitanje da li je Božić na Mesecu.

Tamo su potpisali deklaraciju – „garanciju da se Božić neumitno približava u svim baltičkim zemljama – u Litvaniji, Letoniji i Estoniji“.

Nakon toga, Deda Mrazovi su prošetali ulicama Vilnjusa, razgovarali i fotografisali se sa prolaznicima, a uveče su održali mali koncert na jednom od gradskih trgova.

Napominje se da je kongres Deda Mraza baltičkih zemalja bio tempiran na 700. godišnjicu Vilnjusa. U svakoj od zemalja ovaj lik ima svoje ime: u Litvaniji – Senjalis Shaltis, u Letoniji – Salavetsis, au Estoniji – Iuluvana.

Prošle godine smo izvestili da je Deda Mrazov tematski park u njegovom „rodnom gradu“ Rovaniemiju u snežnoj Laponiji spreman da skloni hiljade ljudi u svom skloništu za bombe u slučaju potencijalnog neprijateljskog napada na Finsku.