Bivši načelnik PU Kragujevac ima poruku za ucenjene glasače SNS

Bivši načelnik PU Kragujevac ima poruku za ucenjene glasače SNS

Bivši načelnik Policijske uprave u Kragujevcu Dejan Joksimović poručio je ucenjenim glasačima Srpske napredne stranke (SNS) da prilikom glasanja vrlo jednostavno mogu da odgovore na ucene i pritiske vladajuće stranke i njenim koalicionim partnerima.

On je u autorskom tekstu, objavljenom na portalu Glas Šumadije , naveo da glasači koji moraju da zbog pritisaka i ucena glasaju za SNS i ako to treba da dokazuju fotografisanjem ili iznošenjem praznog listića, mogu da umire svoju savest, jednostavnim poništavanjem listića.

Na glasanju uvek možete, ako to iskreno želite, pre ubacivanja glasačkog listića u kutiju, da zaokružite još par kandidata ili ih precrtate i učinite taj listić nevažećim, to niko osim vas neće znati, istakao je Joksimović.

On je dodao da će se ako pobede nevažeći listići, “bar znati da izborna krađa nije uspela”.

Joksimović je od početka 2021. do polovine 2022. godine, iz Beograda, gde živi, bio upućen u Kragujevac gde je bio postavljen na mesto načelnika Policijske uprave u tom gradu, nakon smene dotadašnje načelnice.

Joksimović je poručio građanima da imaju “moć da promene ovakvo stanje”, i da nisu “dužni da trpe nepravdu i nasilje”.

Uzmite svoju sudbinu u svoje ruke, niste dužni da ovim ljudima ponovo ukazujete poverenje glasanjem za njih, jer su oni vaše poverenje davno izneverili, pokrali vas i sveli na masu kojoj će oni, kad im se to prohte, udeliti po neku milostinju, naveo je Joksimović i dodao da građanima ta milostainja nije potrebna.

„Vama je potrebno da živite i radite kao slobodni, a ne ucenjeni ljudi. Ako vi sada pristajete na ucene i milostinju, zapitajte se šta će biti sa vašom decom, na šta li će tek ona morati da pristaju“, naveo je on.

Joksimović je naglasio da građani imaju moć i snagu u svojim rukama koju treba da iskažu na izborima 17. decembra.

Ostavite ih bez glasa, i njihova moć će nestati kao mehur od sapunice, a mnogi od njih će za zlodela koje su činili i čine, morati konačno da odgovaraju pred zakonom, jer neće imati ko da ih štiti, napisao je Joksimović.

On je rekao da se nikada bavio politikom, da nije bio niti je sada član bilo koje političke organizacije.

„Moje obraćanje nema drugih motiva, osim osećaja potrebe da pre nego što dođe dan za izbore 17. decembar ove godine, sa vama podelim neka svoja zapažanja i mišljenja koja mogu, ali i ne moraju biti korisna u eventualnom vašem budućem izboru za koga vredi glasati ili bolje reći ne glasati“, poručio je Joksimović.