Evroliga: Partizan pobedio Fenerbahče nakon velikog preokreta

Evroliga: Partizan pobedio Fenerbahče nakon velikog preokreta

Košarkaši Partizana ostvarili su iznenađujuću pobedu nad Fenerbahčeom rezultatom 85:84 u utakmici 7. kola Evrolige. Ovaj trijumf crno-belima donosi treću pobedu u sezoni, dok su istovremeno zaustavili niz od osam uzastopnih pobeda Fenerbahčea u svim takmičenjima.

Utakmica je započeta dobro za Partizan, koji je poveo sa 5:0, ali je Fenerbahče brzo preokrenuo situaciju serijom od 13:0, stvarajući veliku prednost od 25:15. Gosti su dominirali trojkama i iskoristili slabu odbranu domaćina. Ipak, Partizan je uspeo da se vrati u igru zahvaljujući trojkama Alekse Avramovića i Alena Smailagića.

U drugoj četvrtini, Fenerbahče je nastavio sa snažnim izdanjem, povećavajući prednost na dvocifrenu razliku. Međutim, trener Partizana, Željko Obradović, napravio je ključnu promenu uvodeći srpsku petorku koja je uspela da zaustavi napredak Fenerbahčea. Tristan Vukčević se istakao postigavši 8 poena, a Uroš Trifunović doprineo je da se Partizan približi rezultatom, ali je Fenerbahče otišao na poluvreme sa devet poena prednosti – 56:47.

Najvažniji trenutak utakmice dogodio se u trećoj deonici kada je Partizan napravio seriju od 7:0 i smanjio zaostatak na samo četiri poena – 63:67. Ova serija dala je domaćem timu potrebno samopouzdanje i energiju da se bori za pobedu.

U poslednjih deset minuta, Partizan je ušao sa zaostatkom od šest poena, ali su hrabro napadali i izjednačili rezultat na 73:73. Zatim je usledila neizvesna završnica u kojoj je Partizan uspeo da preokrene rezultat i dođe do tesne pobede od 85:84.

Najbolji pojedinac utakmice bio je Najdžel Hejs Dejvis iz Fenerbahčea, koji je postigao 21 poen bez promašaja. Ipak, sjajna ekipna igra Partizana i podrška navijača u „Štark areni“ bili su ključni faktori u ovom iznenađujućem trijumfu.

Ova pobeda predstavlja veliki podstrek za Partizan u Evroligi, dok Fenerbahče, iako oslabljen izostancima ključnih igrača, imaće priliku da analizira ovaj poraz i pripremi se za naredne izazove.