Upravnica zgrade na Novom Beogradu nestala zajedno sa novcem na računu

Upravnica zgrade na Novom Beogradu nestala zajedno sa novcem na računu

Problemi u stambenim zgradama često eskaliraju kada stanari ne mogu da se dogovore i zajedno reše pitanja. Primer za to predstavlja zgrada u Ulici generala Ždanova na Novom Beogradu, gde su stanari slučajno saznali da su izvršitelji imali ovlašćenje da se pojave na njihovim vratima zbog duga iz stambene zajednice, koji je rezultat ugovora potpisanog od strane bivše upravnice.

Ovaj problem je počeo kada je došlo do pucanja vodovodne cevi u jednom od ulaza zgrade, što je izazvalo poplavu u podrumu. Tada je privremena upravnica angažovala firmu da popravi kvar, a firma je pristala na odlaganje plaćanja. Međutim, niko od stanara nije znao koliko će ta popravka koštati.

Stanari su kasnije saznali da je račun stambene zajednice bio blokiran i da je upravnica prestala da obavlja svoje funkcije. Ovo je izazvalo zabunu i nezadovoljstvo među stanarima.

Kako bi rešili ovaj problem, Opština Novi Beograd je imenovala novog prinudnog upravnika, Mirka Vuletića. On je pokušao da stupi u kontakt sa bivšom upravnicom i zatraži od nje sve neophodne dokumente kako bi razjasnio situaciju. Međutim, nije uspeo da dobije potrebne informacije.

Kako bi se rešio ovaj problem i deblokirao račun stambene zajednice, novi prinudni upravnik održao je sastanak sa stanarima. Predložio je da se dug za zamenu cevi smanji, a dug za održavanje lifta i čišćenje umanji. Dogovoreno je da se 430.000 dinara duga za zamenu cevi plati u dvema mesečnim ratama. Ako se svi stanari pridržavaju ovog dogovora, račun stambene zajednice će biti odblokiran početkom naredne godine.