Stjuardi Formule 1 pozvali organizatore Velike nagrade Sao Paula na saslušanje nakon incidenta na stazi

Stjuardi Formule 1 pozvali organizatore Velike nagrade Sao Paula na saslušanje nakon incidenta na stazi

Stjuardi Formule jedan su danas pozvali organizatore Velike nagrade Sao Paula na saslušanje u vezi sa nedavno se dogodivšim incidentom na stazi Interlagos. Nakon što su gledaoci upali na stazu pre kraja trke, FIA je zatražila prisustvo predstavnika organizatora radi detaljnog razmatranja ovog problema.

Invazije gledalaca na staze postale su sve učestalije na nekim trkama, a ova situacija se desila na jednoj od najatraktivnijih staza u Formuli 1 – brazilskom Interlagosu.

Maks Ferštapen iz tima Red Bull ostvario je svoju 17. pobedu ove sezone, ali incidenti poput ovog bacaju senku na sportski događaj.

Gerd Enser, Loic Backuelaine, kao i bivši vozači Formule 1, Vitantonio Liući i Lućiano Burti, bili su stjuardi na trci u Sao Paulu i odgovorni za upravljanje ovim neplaniranim incidentom.

Napomena je da je nedavno objavljeno da je Formula 1 produžila ugovor sa Sao Paulom, omogućavajući da ova čarobna staza bude domaćin trke u Brazilu sve do 2030. godine, što je petogodišnje produženje ugovora u odnosu na prethodni rok koji je isticao 2025. godine.

Izvršni direktor Formule 1, Stefano Domenikali, izrazio je svoje zadovoljstvo ovom odlukom i istakao da jedva čeka nastavak saradnje sa Brazilom, ističući posebnu privlačnost brazilskih navijača i legendarne staze u Sao Paulu, koja je omiljena među vozačima i ljubiteljima Formule 1 širom sveta.