Drugi „večiti derbi“ u četiri dana – košarkaši  Zvezde protiv Partizana

Drugi „večiti derbi“ u četiri dana – košarkaši Zvezde protiv Partizana

Prvi „Večiti derbi“ u ABA ligi ove sezone, drugi ukupno, između Partizana i Crvene zvezde igra se u „Štark“ areni od 20 časova. Domaći crno-beli u petom kolu su pod većim pritiskom posle kiksa protiv Mege i pritom oslabljeni zbog izostanka povređenog kapitena Kevina Pantera. Crvena zvezda ima motiv revanša i održavanja pobedničkog niza u regionalnom takmičenju. Ostaje upitan pristup Šabaza Nejpira, a Jago dos Santos možda dobije više minuta na parketu.

Četiri dana od evroligaškog „večitog derbija“ u koji su oba tima ušla neslavnog skora 1-3, očekuje nas novi susret, ali u regionalnom takmičenju, gde je situacija potpuno drugačija. Beogradski klubovi su uz Budućnost i Igokeu timovi sa najboljim startom u ABA ligi, što se po snazi oba sastava i očekivalo.

Obe ekipe i stručni štabovi se izuzetno dobro poznaju i sve sem još jedne egal utakmice bi bilo pravo iznenađenje. U neposrednom nadigravanju „prsa u prsa“ su upoznali prednosti i mane direktnih oponenata na svojim pozicijama, odakle dolazi najveća opasnost i kako je sprečiti. Uvek se nađe prostora za nekog novog igrača sa „iks-faktor“ partijom zbog veće minutaže, neobraćanja pažnje od strane odbrane i dodatne motivacije za dokazivanjem.