Napoli remizirao sa 2-2 protiv Milana

Napoli remizirao sa 2-2 protiv Milana

Napoli, aktuelni šampion Serije A, uspeo je da se vrati s dva gola manje i sačuva prvo mesto na tabeli nakon izuzetno uzbudljivog remija 2-2 na svom terenu protiv Milana.

Krilo Napolija, Mateo Politano, i mladi napadač, Đakomo Raspadori, postigli su golove nakon prvog poluvremena i time izjednačili rezultat, poništavši dva udarca glavom Olivijea Žirua u prvom poluvremenu.

Milan je ušao u utakmicu s velikom energijom, postigavši dva gola u prvom poluvremenu, čime je stekao prednost. Međutim, Napoli se uspešno vratio, a Raspadorijev gol iz slobodnog udarca bio je ključni trenutak utakmice.

Ovim remijem, Napoli ostaje na vrhu tabele Serije A sa 18 bodova, dok je Milan ostao treći sa 22 boda, samo jednim bodom zaostatka za drugoplasiranim Juventusom.

Trener Milana, Stefano Pioli, izrazio je žaljenje zbog neiskorišćenih prilika za pobedu, dok je trener Napolija, Rudi Garcia, ocenio da je remi bio fer ishod jer su oba tima dominirala u različitim poluvremenima.

Ova uzbudljiva utakmica obećava još veću konkurenciju i dramu u italijanskoj Seriji A u narednim nedeljama, a fanovi sigurno sa nestrpljenjem očekuju naredne mečeve svojih omiljenih timova.