Nikola Jokić predvodi Denver do treće uzastopne pobede nad Oklahoma Sitijem

Nikola Jokić predvodi Denver do treće uzastopne pobede nad Oklahoma Sitijem

Nikola Jokić je briljirao sa 28 poena i 14 skokova, ključno doprinoseći Denver Nagetsima u ostvarivanju ubedljive pobede nad Oklahoma Siti Tander rezultatom 128-95 u nedelju. Ovo je bila treća uzastopna pobeda Nagetsa na početku nove NBA sezone.

Majkl Porter mlađi je takođe pružio odličan doprinos sa 20 poena i devet skokova, dok je Džamal ​​Marej dodao 19 poena i osam asistencija. Nagetsi su dominirali u šutu iz igre, postižući impresivnih 60,2%.

Čet Holmgren iz Oklahome Sitija, drugi izbor na draftu 2022. godine, debitovao je pred svojom publikom u regularnoj sezoni nakon propuštene prethodne sezone zbog povrede stopala. Holmgren je postigao 19 poena i dobio glasno oduševljenje od publike.

Nasuprot tome, Shai Gilgeous-Alekander, koji je bio prva NBA All-NBA selekcija prošle sezone, imao je težak meč, postigavši samo sedam poena uz šut 2-16.

Nagetsi, kao branioci NBA titule, suočili su se sa ambicioznom ekipom Tandera, koja je prošle sezone stigla do plej-in turnira. Oklahoma Siti je otvorila sezonu sa pobedama protiv Čikaga i Klivlenda na gostujućim terenima i tražila treću uzastopnu pobedu nad Denverom.

Međutim, Nikola Jokić je briljirao u prvom poluvremenu, postigavši 22 poena, uključujući spektakularno polaganje na zvuk sirene, čime je omogućio Denveru da na poluvreme ode sa prednošću od 69-51.

Čet Holmgren je takođe blistao u prvom poluvremenu sa 17 poena. Nasuprot tome, Shai Gilgeous-Alekander je imao težak prvi deo utakmice, propustivši svega jedan šut i postigavši samo tri poena.

Gilgeous-Alekander je konačno postigao svoj prvi koš iz igre u trećoj četvrtini, ali Denver je zadržao kontrolu nad utakmicom i stigao do velike pobede sa rezultatom 128-95.