Liverpul pobedio Tuluz sa 5-1, Brajton obezbedio prvu pobedu u Ligi Evrope

Liverpul pobedio Tuluz sa 5-1, Brajton obezbedio prvu pobedu u Ligi Evrope

Liverpul je ostvario ubedljivu pobedu nad Tuluzom rezultatom 5-1 u Ligi Evrope, nastavljajući tako svoj besprekoran start u grupnoj fazi takmičenja. Diogo Jota je otvorio golgeterski niz za Liverpul nakon devet minuta igre solo trkom i preciznim udarcem u donji ugao. Tuluz je brzo izjednačio rezultat, ali ostatak meča bio je u znaku Liverpula. Golovi Vataru Endoa, Darvina Nunjeza i Rajana Grejvenberča doneli su ubedljivu pobedu domaćinima. Mohamed Salah je postigao peti gol za Liverpul, čime je oborio rekord za najviše golova na velikim evropskim takmičenjima od strane igrača u engleskom klubu.

U istoj grupi, Union Sen Žiloaz je pobedio LASK sa 2-1 zahvaljujući penalu i pobedonosnom golu u nadoknadi vremena. Ovaj rezultat ostavlja Liverpul na vrhu tabele s pet bodova više od Uniona i Tuluza.

Brajton i Hov Albion ostvario je svoju prvu pobedu u evropskom fudbalu pobedivši Ajaks sa 2-0 na domaćem terenu. Ova pobeda označava prekretnicu za Brajton, koji sada ima četiri boda i nalazi se u konkurenciji za prolazak u nokaut fazu. Ajaks je sada na dnu grupe sa dva boda i suočava se sa teškom situacijom u ovom takmičenju.

Olimpijakos Pirej je iznenadio Vest Hem Junajted sa pobedom od 2-1 u grupi Konferencije Evrope. Vest Hem i dalje vodi grupu, ali su sada izjednačeni sa Frajburgom, koji je pobedio Bačku Topolu sa 3-1.

AS Roma je pobedila Slaviju iz Praga sa 2-0 u grupi Lige Evrope, uz gol Edoarda Bovea već posle 45 sekundi i nastavak izvanrednog niza golova Romela Lukakua, koji je postigao gol u 14. uzastopnom meču ovog takmičenja. Roma je na čelu tabele grupe s maksimalnim brojem bodova.

Bajer iz Leverkuzena je nadigrao Karabag sa ubedljivih 5-1 u grupi Lige Evrope, a Alehandro Grimaldo je postigao dva gola. Bayer Leverkusen trenutno vodi u grupi sa devet bodova.

Stad Ren je pobedio Panatinaikos rezultatom 2-1 u grupi Lige Evrope i preuzeo prvo mesto na tabeli, s dva boda više od drugoplasiranog Panatinaikosa.