Maks Ferštapen odbacuje izveštaje o unutrašnjim nesuglasicama u Red Bul timu

Maks Ferštapen odbacuje izveštaje o unutrašnjim nesuglasicama u Red Bul timu

Trostruki svetski šampion Formule 1, Maks Ferštapen, kategorički je odbacio medijske izveštaje o navodnoj borbi za moć unutar Red Bul tima između šefa Kristijana Hornera i konsultanta za motorsport Helmuta Marka.

Izveštaji medija sugerisali su da postoji sukob interesa u timu, pri čemu je Horner želeo da smeni 80-godišnjeg Austrijanca, no Ferštapen je istakao da takve tvrdnje nisu tačne.

Na konferenciji za novinare pred Veliku nagradu SAD u Ostinu, Ferštapen je rekao: „Video sam da ljudi spolja pokušavaju da u suštini pričaju o BS. Mislim da je raspoloženje u timu veoma dobro. Svi tačno znaju koja je njihova uloga… Nema ni promena za budućnost.“

Marko je bio ključna figura u dovođenju Ferštapena u tim kao najmlađeg vozača Formule 1 ikada, a Horner je potvrdio da nema namera za promenom uključujući Marka.

„Marko i dalje ima veoma vrednu ulogu koju igra u timu i nema nikakve namere ili želje od mene, ili bilo koga u timu, da vidimo tu promenu“, istakao je Horner.

Ferštapen ima dugoročni ugovor s Red Bulom koji važi do kraja 2028. godine, a Red Bul je nedavno osvojio šestu konstruktorsku titulu. Ferštapen trenutno vodi u šampionatu vozača s pet trka preostalih do kraja sezone.

Ova izjava Maks Ferštapena i komentari iz Red Bul tima jasno naglašavaju stabilnost i snažno jedinstvo u timu dok nastavljaju da se takmiče na najvišem nivou Formule 1.