Er Srbija: Avioni iz Beograda za Izrael su puni

Er Srbija: Avioni iz Beograda za Izrael su puni

„Er Srbija“ nastavlja sa redovnim letovima za Tel Aviv uprkos aktuelnom sukobu između Izraela i Hamasa. Kapetan Dušan Milatović, direktor letačke operative kompanije, izjavio je za RTS da nijedan let za Tel Aviv nije otkazan, i da će se leteti sve dok situacija to dozvoljava.

Kompanija „Er Srbija“ je, tokom četiri dana od početka sukoba, imala tri redovna leta između Beograda i Tel Aviva, kao i jedan repatrijacijski let. Milatović je istakao da će se letovi nastaviti dok god to situacija dopušta.

Iako je situacija u Izraelu ozbiljna, kapetan Milatović je istakao da su putnici zadovoljni kada ulaze u avion u Tel Avivu jer se osećaju sigurno i srećni su što im je pružena mogućnost povratka kući.

Interesantno je da, uprkos situaciji u Izraelu, i dalje ima putnika koji žele da lete za Tel Aviv, a Milatović smatra da je to za izraelski narod normalno, budući da su navikli da žive u vrsti opsadnog stanja.

Što se tiče bezbednosti, Milatović je objasnio da je aerodrom „Ben Gurion“ zaštićena zona, a izraelska vojska obezbeđuje koridor kojim avioni „Er Srbije“ stižu do aerodroma. Bezbednosne mere su pooštrenje, što je normalno u takvim situacijama, ali su sve operacije i pripreme za letove sprovedene bez problema.

Napomenuo je da letovi u takvim uslovima zahtevaju dodatne mere bezbednosti, a sve odluke se donose uz saradnju sa vlastima Srbije i Izraela. Vođa vazduhoplova ima poslednju reč u odlučivanju da li će let biti nastavljen, preusmeren ili prekinut.

Kapetan Dušan Milatović je takođe podelio svoje iskustvo iz karijere, uključujući specifične letove tokom pandemije kovida-19 i repatrijacijske letove koje su organizovali kako bi vratili građane Srbije kući.

Ova vest ističe hrabrost i posvećenost posade „Er Srbije“ koja nastavlja da pruža usluge tokom izazovnih situacija, omogućavajući putnicima povratak kući.