Đoković u jubilarnom 10. finalu na Ju-Es openu

Đoković u jubilarnom 10. finalu na Ju-Es openu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković savladao je Bena Šeltona 3:0, po setovima 6:3, 6:2, 7:6 i plasirao se u 10. jubilarno finale na Ju-Es openu, u kojem će igrati protiv Danila Medvedeva.

Novak Đoković je trijumfalno završio svoj 100. meč na Ju-Es openu i izborio 10. finale na četvrtom grend slemu u sezoni i ukupno 36. u karijeri.

Četvrto finale na grend slem turnirima ove sezone igraće protiv boljeg iz duela Danil Medvedev – Karlos Alkaraz.

Ukoliko bude najbolji na Ju-Es openu Novak će postati najstariji teniser koji je osvojio titulu na Otvorenom prvenstvu Amerike u Open eri.

Ken Rouzvol je imao 35 godina kada je trijumfovao 1970.

Novak je protiv Bena Šeltona demonstrirao mentalnu snagu u kombinaciji sa iskustvom i sjajnom veštinom. Pokazao je američkom teniseru da nije dovoljno snažno udarati lopticu, već je potrebno praviti poteze koji prave razliku. 

Srpski teniser je prvi set osvojio rutinski, za samo 35 minuta igre. U dobrom trenutku je stigao do brejka, 4:2 i do kraja bez ikakvih problema uspeo u nameri da napravi prednost.

Šelton je loše otvorio drugi set, tj. Novak je ranije nego u prvom setu Amerikancu oduzeo servis i stigao do 3:2. Do kraja drugog seta apsolutno nije bilo uzbuđenja, čak je i publika bila pasivna, budući da nije bilo atraktivnih poena i poteza na meču.

Novak je rutinski odrađivao svoj deo posla, a Šelton se nije preterano trudio da pruži otpor najboljem teniseru sveta. 

Na početku trećeg seta, Đoković je odmah napravio brejk i delovalo je da će polufinalni meč privesti kraju i pre očekivanog vremena.

Međutim, Šelton je zaigrao rasterećenije. Servirao je sjajno i imao je bolju kretnju. Napravio je seriju od tri gema i napravio preokret za vođstvo od 5:4, ali je Novak onda postao agresivniji. 

Napetost i mala drama u trećem setu rešena je nakon taj-brejka.

Đoković je demostrirao sjajnu igru na meču protiv mladog Bena Šeltona. Upisao je 111 direktnih poena, imao je samo 25 neiznuđenih grešaka i 83% uspešnosti pri prvom servisu. Ubeležio je 28 vinera i pet as udaraca.

Finale Ju-Es opena biće odigrano u nedelju, 10. septembra.