Poljoprivredna oprema kao paravan

Poljoprivredna oprema kao paravan

Trojica muškaraca koja su širom Nemačke pomagala izgradnju velikih plantaža marihuane uhapšena su posle višemesečne istrage.

Kriminalne postupke su krili iza paravana legalne prodavnice poljoprivredne opreme u Klevu, na zapadu Nemačke, saopštili su lokalno tužilaštvo i policija.

Dvojica su uhapšena u Klevu, a jedan u Roterdamu. Uhapšeni, starosti od 28 do 51 godine, su prodavali opremu za plantaže i nudili pomoć pri pokretanju nezakonitog posla.

Policija je od maja u Nemačkoj otkrila 18 plantaža iz kruga klijenata prodavnice iz Kleva. Prihod od prodaje više od tone kanabisa se procenjuje na oko 10 miliona evra. U proteklih nekoliko nedelja već je uhapšena 41 osoba povezana s pojedinačnim plantažama.

Sva trojica uhapšenih menadžera prodavnica u Kleveu su, prema saopštenju tužilaca, Holanđani iz Roterdama. Dvojica su uhapšena u četvrtak ujutro na vratima radnje. Trećeg je uhvatila holandska policija u Roterdamu.

Jedna od plantaža je otkrivena u Krefeldu, isto na zapadu Nemačke. Tamo je policija u četvrtak u podrumu skladišne hale pronašla skoro 2.000 biljaka i uhapsila dvojicu Albanca, starosti 18 i 26 godina.