Belgijanac Origi dolazi u Forest na pozajmicu iz Milana

Belgijanac Origi dolazi u Forest na pozajmicu iz Milana

Belgijski internacionalac Divock Origi pridružio se Notingem Forestu na sezonskoj pozajmici iz Milana, objavila je u petak ekipa iz Premijer lige, piše Rojters.

Origi se pridružuje Forestovim potpisima u poslednjem minutu, zajedno sa irskim centralnim bekom Endrjuom Omobamidelom, veznim igračem Slonovače Ibrahimom Sangareom, engleskim krilom Kalumom Hadson-Odoijem, grčkim golmanom Odiseasom Vlahodimosom, argentinskim defanzivcem Nikolasom Domingezom i levim bekom portugalskog Tanjuga Nuno.

„Divok se vraća u Premijer ligu kako bi dodatno pojačao naš tim. Želeli smo da pojačamo naše opcije za napad i Divok nam svakako pomaže u tome“, rekao je glavni fudbalski direktor Forest Ross Vilson u izjavi.

Origi je prošlog leta došao u Milan na pozajmicu iz Liverpula nakon što je odigrao 36 nastupa u svim takmičenjima, uključujući osam u Ligi šampiona.

Ovaj 28-godišnjak se pridružio klubu iz Merzisajda 2014. godine i upisao 175 nastupa, postigao 41 gol i pružio 18 asistencija.

Tokom svog osmogodišnjeg perioda, osvojio je FA kup, Liga kup i titulu u Premijer ligi sa ekipom Jirgena Klopa, kao i postigao gol u polufinalu i finalu Liverpulove pobedničke kampanje u UEFA Ligi šampiona 2019.

Origi, koji ima 32 utakmice za Belgiju, debitovao je na međunarodnoj sceni u maju 2014.

Forest u subotu gostuje Čelsiju u Premijer ligi. Oni su 14. na tabeli sa tri boda iz tri utakmice.