Vest Hem pobedio Luton za treću uzastopnu pobedu

Vest Hem pobedio Luton za treću uzastopnu pobedu

Vest Hem je ostvario treću uzastopnu pobedu i obezbedio bar jedno veče na vrhu engleske Premijer lige pobedivši Luton sa 2-1 zahvaljujući udarcima glavom Džaroda Bouena i Kurta Zume u petak, piše AP.

Kenilvort Roud je bio domaćin vrhunske utakmice po prvi put od 1991-92 – sezone pre osnivanja Premijer lige – ali Luton nije mogao da obeleži tu priliku tako što je osvojio prve poene od promocije.

Boven je doveo Vest Hem u vođstvo u 37. minutu, sastao se sa odlično presuđenim centaršutom Lukasa Pakete udarcem glavom koji je otišao pravo u golmana Tomasa Kaminskog i odbio se u mrežu.

Pošto je ove sezone postigao i gol kod Bornmuta i Brajtona, engleski napadač je postao prvi igrač Vest Hema od 1930-31 koji je postigao gol u tri uzastopne prvenstvene utakmice u gostima.

Luton, koji je izgubio prve dve prvenstvene utakmice, se trudio bez mnogo pretnji ispred i još više zaostao u 85. kada se Zuma oslobodio iz kornera i udario glavom nakon centaršuta Džejmsa Vord-Prouza.

Luton je zgrabio utehu preko centralnog beka Madsa Andersena u drugom minutu nadoknade vremena.

Vest Hem ima 10 bodova iz svoja četiri meča i bod je ispred Mančester sitija, koji u subotu igra zaostalu na svom terenu protiv Fulama.

Luton je odigrao samo tri utakmice jer je njegov domaći susret sa Barnlijem zakazan za drugo kolo odložen zbog toga što Kenilvort Roud nije bio spreman da ugosti meč.