Vučić obilazi renoviranu OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Zemunu

Vučić obilazi renoviranu OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Zemunu

Predsednik Aleksandar Vučić, povodom početka nove školske godine, obilazi nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Zemunu. Ulaganja u škole nikad nisu dovoljna i uvek trebe više, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je naveo da od kada je napravljena škola “Svetislav Golubović Mitraljeta” 1969. godine obavljene su samo dve manje rekonstrukcije, ali nikad veći radovi.

Đaci škole izveli su dramski i kulturno-umetnički program.

Obilasku prisustvuju i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić.

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nadzidana je još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift.

Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije.

Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište.

Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena postojećeg energenta lož-ulja prirodnim gasom. Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena.

Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje je 5.188 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara bez PDV-a.

Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta“ izgrađena je 1969. godine, a njena obnova započeta pretprošle godine zbog brojnih problema okončana je tek sada. Učenici „Mitraljete“ zato su nastavu pohađali u dve osnovne škole.