Đoković savladao Alkaraza za titulu u Sinsinatiju

Đoković savladao Alkaraza za titulu u Sinsinatiju

Novak Đoković trijumfovao nad Karlosom Alcarazom u napetom okršaju na Otvorenom Prvenstvu Sinsinatija, obeleživši pamtljivu pobedu nakon što je savladao nepodnošljivu vrućinu i spasao meč loptu. Srpski teniski majstor ostvario je pobedu rezultatom 5-7 7-6(7) 7-6(4), osvojivši svoju treću titulu na Otvorenom Prvenstvu Sinsinatija u intenzivnoj četvorosatnoj borbi.

U dramatičnom okršaju koji je držao navijače na ivici sedišta, Đoković je pokazao svoju otpornost vraćanjem iz ruba poraza. Meč je počeo s Đokovićem koji se borio protiv vrućine, dok je Alcaraz iskoristio priliku i osvojio prvi set rezultatom 5-7. Broj jedan svetskog tenisa, Karlos Alcaraz, delovao je spremno da nastavi svoju dominaciju, vodeći 4-2 u drugom setu.

Međutim, Đoković nije dopustio da ga zasene, napravivši spektakularan povratak. Alcaraz je posustao u ključnom trenutku, omogućavajući Đokoviću da iskoristi priliku i izjednači rezultat. Srbin je pokazao svoju legendarnu smirenost spasivši šampionski poen u taj-brejku drugog seta, prinudivši tako uzbudljivi treći set.

Kako se meč odvijao, oba igrača su pokazala nepokolebljivu odlučnost. Alcaraz, iako ponekad frustriran, održavao je svoj borbeni duh. Đoković je uspeo da oduzme servis i povede 5-3 u odlučujućem setu, ali je prolazio kroz napete trenutke dok je prolazio kroz meč lopte i bliske promašaje. Sukob je dostigao svoj vrhunac tokom uzbudljivog taj-brejka, gde je Đoković na kraju trijumfovao, osvojivši svoj peti meč poen i obezbedivši titulu.

„Želim da čestitam Novaku još jednom. Nevjerovatno je igrati protiv tebe, deliti teren s tobom, učiti od tebe. Ovaj meč je bio stvarno tijesan, ali sam mnogo naučio,“ primetio je Alcaraz, priznavajući žestoku konkurenciju i iskustvo učenja igranja protiv jednog od velikana.

Đokovićeva trijumfalna pobeda označila je njegovu 95. titulu u karijeri i 39. Masters 1000 krunu. Ova pobeda nosi poseban značaj za Đokovića, jer je osvetila njegov poraz od Alcaraza u finalu Vimbldona prošlog meseca. Preplavljen emocijama nakon meča, Đoković je izjavio: „Ovo je bila vožnja na ringišpilu i definitivno jedan od najtežih i najuzbudljivijih mečeva u kojima sam ikada učestvovao na bilo kojem turniru. Iskreno, osjećalo se kao finale Gren slem turnira, čak i više od toga.“

Pobeda na Otvorenom Prvenstvu Sinsinatija bila je Đokovićev prvi nastup na američkom tlu u poslednje dve godine, zbog prethodnog isključenja iz zemlje zbog njegovog nevakcinisanog statusa protiv COVID-19. Gledajući unapred, Đoković cilja na predstojeći U.S. Open, zakazan od 28. avgusta do 10. septembra. Sa 23 Gren slem titule već u džepu, cilja da osvoji 24. Gren slem trofej i dodatno utemelji svoju zaostavštinu u teniskom svetu.

Dok se prašina Otvorenog Prvenstva Sinsinatija slegla, navijači i ljubitelji tenisa s nestrpljenjem očekuju U.S. Open, gde bi se Đoković i Alcaraz mogli ponovno sresti. Njihova generacijska rivalstva sada je izjednačena na 2-2, ostavljajući prostor za još intenzivnih borbi i pamtljivih okršaja u budućnosti.