U napadu militanata ubijeno 11 radnika u Pakistanu

U napadu militanata ubijeno 11 radnika u Pakistanu

Jedanaest radnika ubijeno je u napadu militanata u severozapadnom Pakistanu, rekao je u nedelju privremeni premijer Anvar-ul-Hak Kakar u objavi na platformi X, piše Rojters.

Bezbednosni i policijski zvaničnici u severnoj provinciji Hajber Pahtunkva rekli su da je detonirala improvizovana eksplozivna naprava koja je probila kamion koji je prevozio radnike na građevinski projekat u Vaziristanu, blizu granice sa Avganistanom.

„Radili su na vojnom mestu koje je u izgradnji… IED je eksplodirao ispod vozila koje je prevozilo radnike“, rekao je zamenik komesara Severnog Vaziristana Rehan Khattak.

Nijedna grupa nije odmah preuzela odgovornost za eksploziju.

U Pakistanu se ponovo javljaju napadi islamističkih militanata od prošle godine kada je prekinut prekid vatre između pakistanskih talibana, Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) i vlade.

Druge grupe, uključujući Islamsku državu, takođe su preuzele odgovornost za neke napade, uključujući veliku eksploziju na političkom skupu u Hajber Pahtunkvi koji je prošlog meseca organizovala verska grupa u kojoj je poginulo 45 ljudi.