Iga Svjontek osigurala polufinale turnira u Sinsinatiju, suočava se s Gof

Iga Svjontek osigurala polufinale turnira u Sinsinatiju, suočava se s Gof

Iga Svjontek, trenutno prva teniserka sveta, pokazala je svoje umeće pobedivši desetu nositeljku, Čehinju Marketu Vondrušovu, rezultatom 7-6(3), 6-1 u napetom četvrtfinalnom meču turnira u Sinsinatiju. Svjontek je uspela da oduzme servis Vondrušovoj čak pet puta i spasila ključne brejk lopte, što je pripisala svojoj odlučnosti i prilagodljivosti. Iako je Vondrušova imala snažan start, Svjontek je preuzela kontrolu u drugom setu, iskoristivši slabosti u protivničinom servisu. Fokusiranje Svjontek na prilagođavanju između setova dovelo je do brze dominacije u drugom delu meča. Sledeći izazov za Svjontek biće Amerikanka sedmog nosača, Koko Gof, protiv koje je do sada ostvarila sve pobede u njihovim susretima.

Koko Gof nastavlja impresivan niz na turniru u Sinsinatiju, pobedivši Italijanku Jasminu Paolini rezultatom 6-3, 6-2 i obezbedila mesto u polufinalu. Konstantna igra i agresivnost omogućili su Gof da dominira nad Paolini, oduzimajući joj servis više puta i koristeći ključne trenutke. Uprkos ranijim teškoćama protiv Svjontek, mlada Amerikanka je izrazila samopouzdanje u nedavna poboljšanja svoje igre i mentalnu angažovanost, te se nada boljem rezultatu u budućem susretu.

Čehinja Karolina Muhova, koja nije bila nosilac, plasirala se u polufinale brzom prednošću od 3-0 protiv sunarodnice Marie Bouzkove, koja je odustala zbog povrede desnog lista nakon samo 11 minuta igre. Muhova se sada suočava sa beloruskom drugom nositeljkom, Arinom Sabalenkom, što postavlja scenu za revanš nakon njihovog prethodnog susreta u polufinalu Rolan Garosa.

Beloruska druga nositeljka, Arina Sabalenka, obezbedila je mesto u polufinalu pobedivši oslabljenu petu nositeljku, Tunisku teniserku Ons Žaber, rezultatom 7-5, 6-3. Iako je prvi set obeležila napeta razmena brejkova, borba Žaberove se intenzivirala kada je zatražila medicinski tajm-aut za povredu desnog stopala. Sabalenka je iskoristila Žaberovu kompromitovanu igru, ostvarila važne brejkove i plasirala se dalje. Sabalenka je izrazila mešavinu radosti i saosećanja prema situaciji svoje protivnice, ističući njihove prethodne epohalne borbe na terenu.