Aston Vila potpisala ugovor sa italijanskim veznim igračem Nikolom Zaniolom

Aston Vila potpisala ugovor sa italijanskim veznim igračem Nikolom Zaniolom

Aston Vila je potpisala ugovor sa italijanskim veznim igračem Nikolom Zaniolom iz šampiona Turske Super lige Galatasaraja na jednosezonsku pozajmicu za pet miliona evra (5,43 miliona dolara), saopštili su u petak klubovi, piše Rojters.

Postoji „opcija uslovne obavezne kupovine“, tako da će, ako se ispune određeni kriterijumi, Vila platiti još 22,5 miliona evra plus 15,5 miliona evra mogućih dodataka kako bi selidba bila trajna, navodi Galatasaraj u saopštenju.

Zaniolo će verovatno zameniti Viljinog argentinskog vezistu Emilijana Buendiju koji je doživeo povredu ligamenata kolena na treningu ranije ovog meseca i koji je van terena zbog „produženog“ perioda.

„Zahvalan sam što sam bio deo ove prelepe porodice“, objavio je Zaniolo na Instagramu. „Zajedno smo dokazali da kada ste ujedinjeni, ništa nije nemoguće. Porodica Lavovi sada ste deo mog srca i obećavam da to nikada neću zaboraviti“,

Ovaj 24-godišnjak je blistao u Romi, osvojivši Ligu konferencije Evrope 2022. pre nego što je u februaru prešao u Galatasaraj gde je odigrao 12 utakmica i postigao pet golova dok su oni osvojili titulu.

Vila je poražena sa 5-1 od Njukasl junajteda u prvom meču Premijer lige prošle subote. U nedelju su domaćini Evertonu.