Novak Đoković doživeo iznenađujući poraz na američkom tlu, Alcaraz blizu rekorda

Novak Đoković doživeo iznenađujući poraz na američkom tlu, Alcaraz blizu rekorda

Novak Đoković je doživeo iznenađujući poraz u svom prvom nastupu na američkom tlu od 2021. godine. Igrajući u dublu zajedno sa Nikolom Ćaćićem na turniru Western & Southern Open, srpska zvezda je izgubila rezultatom 6-4, 6-2 od tima Džejmi Mareja i Majkla Venusa. Povratak Đokovića u zemlju bio je s nestrpljenjem iščekivan, s obzirom na to da je bio odsutan sa zbog restrikcija u vezi sa vakcinacijom protiv COVID-19.

Ovaj meč je označio Đokovićev povratak u takmičarsku igru nakon što je pretrpeo poraz od prvog rangiranog Karlosa Alkaraza u finalu Vimbldona. Sa impresivnim rekordom od 23 osvojena Grand Slam singl titule, Đoković je bio zakazan da započne svoju pojedinačnu kampanju narednog dana protiv Alehandra Davidoviča Fokine.

U još jednom uzbudljivom meču, Alkaraz, branilac titule na US Openu, suočio se sa australijskim kvalifikantom Džordanom Tompsonom. Alkaraz je bio nadomak postizanja rekorda kao prvog ATP igrača koji bi dostigao 50 pobeda u sezoni.

Fokus se potom prebacio na ženske mečeve, gde je bivša šampionka US Opena, Sloane Stivens, napravila impresivan povratak. Ona je napredovala u treće kolo prvi put od 2019. godine, savladavši šestog nosioca i braniteljku titule turnira, Karolinu Garsiju, rezultatom 4-6, 6-4, 6-4 nakon teške borbe. Stivens, koja je pobedila u Njujorku 2017. godine, pokazala je svoju veštinu poboljšavajući svoj skor na 2-8 u poslednjih 10 mečeva protiv igračica iz top 10, pri čemu su obe pobede bile protiv Garisije.

U međuvremenu, peta nositeljka Ons Žabeur je napravila izvanredan povratak na teren nakon poraza u finalu Vimbldona. Prevazišavši težak zaostatak od 5-1 u trećem setu, Žabeur se izborila za pobedu nad Anhelinom Kalininom rezultatom 6-3, 6-7 (2), 7-6 (2) u uzbuđujućem susretu.