Nemački vezista Intera Gosens ​​prelazi u Union Berlin

Nemački vezista Intera Gosens ​​prelazi u Union Berlin

Nemački vezista milanskog Intera Robin Gosens ​​pridružio se debitantima Lige šampiona Union Berlinu, saopštio je u utorak klub iz Bundeslige.

Union je platio rekordnu klupsku naknadu od 15 miliona evra za 29-godišnjaka koji je potpisao petogodišnji ugovor, javili su lokalni mediji. Dužina ugovora nije navedena.

Gosens ​​je stigao u Inter u januaru 2022. iz druge Atalante iz Serije A na pozajmici do kraja sezone pre nego što se pridružio 19-strukom šampionu Italije uz stalni ugovor.

Pomogao je Interu da osvoji dva Kupa Italije i Superkup Italije, kao i da osvoji mesto vicešampiona u Ligi šampiona 2022-23.

„Uvek sam govorio da mi je san da jednog dana igram u Nemačkoj i Bundesligi“, rekao je Gosens ​​za klupski sajt.

„Poslednjih nekoliko godina Uniona su bile impresivne, a to se moglo videti iu inostranstvu. Osećao sam veliko poštovanje i poverenje u razgovorima sa čelnicima kluba, tako da mi odluka nije bila teška.

Union je prošle sezone završio na četvrtom mestu u Bundesligi da bi se kvalifikovao za svoju prvu Ligu šampiona.

Gosens ​​je u Nemačkoj debitovao u septembru 2020. u remiju Lige nacija protiv Španije. Potom je uvršten u tim za Evro 2020, odložen za godinu dana zbog pandemije COVID-19, gde ih je Engleska izbacila u 16. finalu.