Đoković i Alkaraz ponovo se sastaju u grupnoj fazi finala Dejvis kupa

Đoković i Alkaraz ponovo se sastaju u grupnoj fazi finala Dejvis kupa

Nadolazeće rivalstvo između Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića trebalo bi da bude obnovljeno u grupnoj fazi finala Dejvis kupa sledećeg meseca, piše AP.

Alkaraz i Đoković uključeni su u timove koje su u ponedeljak objavile Španija i Srbija za takmičenje koje će se odigrati od 12. do 17. septembra u Valensiji u Španiji. Alkaraz je u julu pobedio Đokovića u finalu Vimbldona. Španac je broj 1 na svetu, a Đoković je na 2. mestu.

Španija i Srbija su izvučene u istoj grupi sa Češkom i Južnom Korejom. Utakmice grupne faze igraće se i u Bolonji u Italiji, Mančesteru u Engleskoj i Splitu u Hrvatskoj. Dva najbolja tima u svakoj od četiri grupe plasiraće se u finale u Malagi, u Španiji, u novembru.

Alkaraz će predvoditi španski tim koji će činiti Alehandro Davidovič Fokina, Roberto Bautista Agut i Marce Granoljers. Đokovićeva Srbija imaće i Lasla Đerea, Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića i Hamada Međedovića.

Devet od trenutno najboljih 20 igrača na svetu pozvano je za svoje reprezentacije — Janik Siner i Lorenco Museti za Italiju, Fransis Tiafo i Tomi Pol za Sjedinjene Države, Aleks de Minaur za Australiju, Kameron Nori za Britaniju i Borna Ćorić za Hrvatsku.

Endi Marej igraće i za Britaniju, koja u Mančesteru igra protiv Australije, Francuske i Švajcarske. Švajcarac će računati na Stana Vavrinku, dok će Francuska imati Adrijana Manarina i Nikolasa Mahuta.

Leo Borg, sin 11-strukog grend slem šampiona Bjorna Borga, uključen je u tim Švedske koji će se u Bolonji suočiti sa Kanadom, Italijom i Čileom.

U američki tim koji će u Splitu igrati protiv Holandije, Finske i domaćina Hrvatske ušli su i Makenzi Mekdonald, Ostin Krajiček i Rajeev Ram.