Fudbaleri Partizana poraženi od Sabaha

Fudbaleri Partizana poraženi od Sabaha

Fudbaleri Partizana poraženi su od azerbejdžanskog Sabaha 2:0, u prvoj utakmici u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Rezultat pred revanš u Humskoj nije dobar, ali je bolji od igre koju su prikazali crno-beli u predgrađu Bakua. Partizan će za sedam dana biti domaćin u revanš utakmici.

Kada se na sve nadoveže činjenica da je golman Aleksandar Jovanović bio najbolji pojedinac crno-belih, usput uspeo da odbrani i penal, jasno je da će crno-beli teško do ligaškog dela trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja.

Očekivano, Igor Duljaj je prilično defanzivno ušao u meč, iako su u startnoj postavi bila četvrica ofanzivnih igrača – Kalulu, Menig, Severina i Saldanja.

Igre nije bilo, vezni red je služio samo za kvarenje igre rivalu, nikako za počinjanje kvalitetnih napadačkih akcija, dok posebno brine voljni momenat, odnosno bezvoljnost crno-belih fudbalera.

Sabah je bio dominantan tokom svih 90 minuta, a samo zahvaljujući golmanu Jovanoviću Partizan u Masaziru nije doživeo rezultatsku katastrofu.

Golman crno-belih je odbranio dva zicera domaćinu u samom finišu prvog poluvremena, a zatim i penal kapitenu Isajevu u 69. minutu.

Umesto da ulije samopoudanje svojim saigračima i da ih pokrene da agresivnije krenu ka golu protivnika, crno-beli su u narednih pet minuta primili dva pogotka.

Letić je već u 70. minutu pravom bombom savladao Jovanovića, da bi četiri minuta kasnije rezervista Alaskarov iskoristio asistenciju Isajeva i prevario golmana Partizana.

Imali su crno-beli više od 20 minuta, računajući nadoknadu vremena, da probaju da postignu bar počasni pogodak, ali nisu bili ni blizu protivničkog gola.

Revanš se igra za sedam dana u Beogradu, ali sudeći po prikazanoj igri u prvom susretu, teško će Partizan nadoknaditi dva gola minusa i plasirati se u poslednju rundu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Istina, dešavale su se u fudbalu i neverovatnije stvari, ali utisak je da razloga optimizam u ovom trenutku nema.