Orlić poručio deci iz Hrvatske da sa sobom ponesu ljubav prema Srbiji

Orlić poručio deci iz Hrvatske da sa sobom ponesu ljubav prema Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić danas je deci iz Hrvatske, koja su bila gosti u Domu Narodne skupštine, rekao da treba sa sobom da ponesu ljubav prema Srbiji i saznanje koliko je ona lepa danas i koliko će biti sve lepša, jer je rešena da se razvija na taj način.

„Oni među vama koji su već boravili u Srbiji i Beogradu znaju danas za mnogo toga šta mogu da vide, što u nekim prethodnim godinama nismo imali. To se odnosi i na velelepni Beograd na vodi, mnoge druge stvari koje smo izgradili, posebno ono o čemu mi pričamo ovih dana kada smo predstavili kako će da se razvijaju glavni grad i naša zemlja u naredne četiri godine“, rekao je Orlić.

On jedeci iz Hrvatskekazao da dolaze što češće kako bi pratili razvoj Srbije, kako bi u njemu uživali i dodao da sve to pripada i njima.

„I sa novim velikim nacionalnim stadionom, i sa velikim sajamskim prostorom, izložbom svetskog glasa i renomea EXPO 2027, fantastičnim novim stanicama i muzejima, mnogim divnim stvarima za koje bi bilo važno da dolazite u našu zemlju što češće kako biste pratili taj razvoj Srbije i kako biste u njemu uživali. Važno je zbog toga što sve to pripada i vama i sve to jeste i vaše“, naveo jeOrlić.

Predsednik Narodne skupštine je deci poručio da u mestima u kojima žive budu vredna, marljiva, da posvećeno uče i poštuju se sa komšijama.

Zamenika predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović, objasnio je deci da je Odbor telo unutar skupštine koje se bavi pitanjem Srba u regionu.

Vujadinović je deci rekao da se od njih očekuje da budu prvenstvenodobri đaci i dobri sportistii da tamo gde žive u Hrvatskoj čuvaju srpsko ime i prezime i poštuju državu u kojoj žive, prenosi Tanjug.

„Ali da se nikada ne stidite da kažete da ste ono što jeste, pripadnici srpskog naroda, ali verujem i od vas mnogi državljani ove države“, istakao je Vujadinović.

Prema njegovim rečima, ono što određuje identitet jednog naroda u 21. veku jeste državljanstvo.

„Jako je bitno kada se vratite vašim kućama da prenesete roditeljima da u skladu sa zakonima u zemlji u kojoj živite uzmetesrpsko državljanstvoi jednom zauvek stavite tačku na to šta ste i kojem narodu pripadate“, zaključio je Vujadinović.