Karlos Alkaraz pobedio u Torontu u prvom meču od titule na Vimbldonu

Karlos Alkaraz pobedio u Torontu u prvom meču od titule na Vimbldonu

Najbolje rangirani Karlos Alkaraz osvojio je svoj prvi meč od pobede na Vimbldonu, pobedivši Bena Šeltona sa 6-3, 7-6 (3) na Otvorenom prvenstvu nacionalne banke u sredu uveče, piše AP.

Pripremajući se za odbranu titule na Otvorenom prvenstvu SAD, 20-godišnji Alkaraz je niz pobednika u meču popeo na 13, koji datira iz vremena njegove kraljice. Španska zvezda je ove godine osvojila šest titula.

„Pokušao sam da igram na svom nivou, ali nije bilo lako“, rekao je Alkaraz. „Bio je agresivniji od mene od početka do poslednje lopte. Pokušao sam da budem čvrst i da postignem svoj ritam i zaista sam srećan što sam prošao i dobio priliku u sledećem kolu. Ovaj meč će mi pomoći da budem koncentrisaniji u sledećem kolu, da stavim svoju igru na prvo mesto na početku meča.“

U trećem kolu Alkaraz će se suočiti sa 15. nosiocem Hubertom Hurkačem, koji je sa 5-7, 6-3, 6-0 pobedio Miomira Kecmanovića.

Drugi nosilac Daniil Medvedev pobedio je Matea Arnaldija sa 6-2, 7-5 popodne. Pobednik 2021. u Torontu, Medvedev je odigrao svoj prvi meč od poraza u polufinalu Vimbldona.

„Osećao sam se sjajno“, rekao je Medvedev. „Mogao sam da prođem malo bolje u drugom setu, ali sam u isto vreme sačuvao brejk lopte u dva ili tri gema, tako da je prilično dobar meč. Odavde, moram da se poboljšam.

Trećeplasirani Rus je ove godine osvojio pet titula.

Takođe u osmini finala, Gael Monfils je pobedio četvrtog nosioca Stefanosa Cicipasa sa 6-4. 6-3,

„Znao sam da Stef ima mnogo samopouzdanja“, rekao je Monfis. „Pokušao bi da dobije svoje udarce. Pokušao sam da ubacim dosta lopti, pokušao sam da pogodim prilično teško i da mu ne dozvolim da diktira previše. Mislim da sam to dobro uradio.”

Endi Marej, šampion iz 2009, 2010. i 2015. godine, napredovao je sa 7-6 (2), 3-6. Pobeda od 7-5 nad Maksom Perselom.

U italijanskom meču, sedmi nosilac Janik Siner je pobedio Matea Beretinija sa 6-4, 6-3. Siner će se suočiti sa Marejem u trećem kolu.

Osmi nosilac Tejlor Fric nadigrao je Uga Humberta sa 7-6 (7), 3-6, 6-3, a Kanađanin Miloš Raonić savladao je Taroa Danijela sa 6-4, 6-3.