Elon Musk kaže da će zastarelu plavu pticu Tvitera zameniti Ks

Elon Musk kaže da će zastarelu plavu pticu Tvitera zameniti Ks

23Vlasnik Tvitera Inc Elon Musk u nedelju je signalizirao da će učiniti više da odvede kompaniju društvenih medija u novom pravcu rebrendiranjem koje će zameniti njen dobro poznati logotip plave ptice sa X nakon što je priznao da se oglašivači sporo vraćaju.

Promena, koja nije bila očigledna na veb stranici u nedelju popodne, usledila je nakon Maskovog nedavnog priznanja da prihod od oglašavanja ostaje skoro polovina onoga što je nekada bio. A tok gotovine Tvitera je negativan kao rezultat toga i velikog duga.

„Interim X logo postaje aktivan kasnije danas“, rekao je Musk na Tviteru dodajući da će „X.com“ sada preusmeriti na Tviter veb lokaciju. Muskov X Corp je vlasnik Tvitera.

Milijarder je u nedeljnom postu rekao da želi da promeni logo Tvitera i ispitao je svoje milione pratilaca da li bi bili za promenu šeme boja na sajtu iz plave u crnu. Postavio je sliku stilizovanog X na crnoj pozadini sa temom svemira.

„Uskoro ćemo se oprostiti od tviter brenda i, postepeno, od svih ptica“, rekao je on. Kompanija je saopštila da će kasnije komentarisati promene.

Pod Muskovim burnim mandatom otkako je kupio Tviter u oktobru, kompanija je promenila svoje poslovno ime u X Corp, odražavajući viziju milijardera da stvori „super aplikaciju“ poput kineskog WeChat-a.

U aprilu, Tvitterov nasleđeni logotip plave ptice privremeno je zamenjen Dogecoinovim psom Šiba Inu, što je pomoglo da se poveća tržišna vrednost kriptovalute.

Kompanija je naišla na široku kritiku korisnika i marketinških profesionalaca kada je Musk početkom ovog meseca najavio da će Tviter ograničiti koliko tvitova dnevno mogu da čitaju različiti nalozi.

Dnevni limiti pomogli su rivalskoj usluzi Threads u vlasništvu Meta Platforms, koja je prešla 100 miliona registracija u roku od pet dana od pokretanja 5. jula.