Aston Vila potpisala ugovor sa francuskim reprezentativcem Musom Dijabijem iz Bajer Leverkuzena

Aston Vila potpisala ugovor sa francuskim reprezentativcem Musom Dijabijem iz Bajer Leverkuzena

Engleska premijerligaš Aston Vila potpisala je ugovor sa francuskim reprezentativcem Musom Dijabijem iz Bajera Leverkuzena za 55 miliona evra, piše AP.

Vila je u subotu rekao da se brzi 24-godišnji napadač „već povezao sa svojim novim saigračima na njihovoj turneji po Sjedinjenim Državama“.

Engleski klub nije izneo nikakve detalje o novom Dijabijevom ugovoru, ali je rekao da je taj potez i dalje „podložan međunarodnom odobrenju i radnoj vize“.

Dijabiju je preostalo još dve godine ugovora sa Leverkuzenom, gde je glumio nakon što se sa 19 godina pridružio klubu Pari Sen Žermen iz rodnog grada 2019.

„Musa Dijabi se razvio u fantastičnog igrača tokom svog vremena u Bajeru 04“, rekao je sportski direktor Leverkuzena Simon Rolfes. „Nivo profesionalizma i odlučnosti sa kojim je svakodnevno obavljao svoj posao je zaista bio izuzetan. Musa je ostavio trag u našem timu poslednjih godina svojim posebnim stilom igre i ogromnom brzinom. Ima svoje srce na pravom mestu.”

Dijabi je postigao 49 golova i postigao još 48 u 173 takmičarske utakmice za Leverkuzen. Za Francusku je odigrao 10 utakmica.

Leverkuzen je ranije objavio da je potpisao ugovor sa 22-godišnjim nigerijskim napadačem Viktorom Bonifacijem iz belgijskog tima Rojal Union Saint-Gilloise. Postigao je dva gola protiv Leverkuzena kada su se ove ekipe sastale u Ligi Evrope prošle sezone.