Uli Hones uveren je da će Hari Kejn preći iz Totenhema

Uli Hones uveren je da će Hari Kejn preći iz Totenhema

Počasni predsednik Bajerna iz Minhena Uli Henes uveren je da će kapiten Engleske Hari Kejn ovog leta preći u klub iz Totenhema.

Hones, bivši predsednik Bajerna koji se nedavno vratio na konsultantsku ulogu, rekao je novinarima u trening kampu tima u subotu da je napadač već odlučio da se pridruži bavarskoj moćnici i da su pregovori sa predsednikom Totenhema Danijelom Levijem u toku.

Hones je rekao da su član nadzornog odbora Karl-Heinz Rummenigge i izvršni direktor Jan-Christian Dreesen redovno razgovarali sa Kaneom i njegovim predstavnicima.

„Do sada je Hari jasno signalizirao u svim razgovorima da je odlučio. A ako to ostane tako, onda ćemo ga uhvatiti“, rekao je Hoenes. „Onda će Totenhem morati da popusti.

Henes je rekao da Totenhem neće moći da odbije 80 ili 90 miliona evra (90 ili 100 miliona dolara) za igrača, kome je ostalo još samo godinu dana ugovora sa Totenhemom, i da Kejn želi da igra u evropskim takmičenjima. Totenhem, koji je prošle sezone završio na osmom mestu u Premijer ligi, nije se plasirao u Evropu. Bajern je osvojio Bundesligu.

„Sada ponovo ima priliku da dođe u vrhunski klub u Evropi“, rekao je Henes. „Ono što nam se svima dopada je to što su on i njegovi agenti, njegov otac i brat, uvek jasno stajali iza onoga što su rekli. Ako tako ostane, onda je to u redu.“

Henes je priznao da su razgovori sa Levijem bili teški.

„On je pametan“, rekao je Hoeneß. „On ne navodi cenu. Pre svega, moramo da ga dovedemo toliko daleko da navedemo cenu. Naravno, igra za vreme. On je pametan i, smatram, super profesionalac, stvarno mi se sviđa. Ali mislim da su to ljudi koji to ne rade samo od juče.”